Burn-out.

Burn-out.

HOGE WERKDRUK &

GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG


EEN PRETTIGE EN VEILIGE WERKOMGEVING

Iedereen wil graag in dienst zijn bij een bedrijf waar het prettig werken is, waar het (sociaal)veilig voelt. Waar mensen op respectvolle wijze met elkaar omgaan en waar goede arbeidsomstandigheden zijn. In een gezond bedrijf waar je je veilig voelt, voel je je fitter, gezonder, gemotiveerder en ben je productiever. Je bent meer betrokken en verbonden met elkaar en ben je vrijwel nooit ziek.


Maar soms is er te veel werkdruk, te veel stress en voel je je ook nog eens (sociaal)onveilig. Dan is de kans op een burn-out  realistisch dichtbij.


Van hard werken raak je niet burn-out. Wanneer je er energie van krijgt is er niets aan de hand. Maar wanneer iets jou te veel energie gaat kosten, en je laadt niet meer op, is dat een signaal. Wanneer je steeds datgene doet wat je eigenlijk niet wilt, ervaar je steeds een beetje stress en snoep je beetje bij beetje iets van je energievoorraad af. Dan heb je last van chronische stress. Van dingen doen die je eigenlijk niet wilt doen, je niet belangrijk voelen, buitengesloten voelen, een veel te hoge werkdruk ("alles komt op mij neer"), een slechte relatie met je baas en/of collega's, van te veel verwachtingen van anderen en daardoor vaak teleurgesteld zijn, van eentonig en saai werk en te weinig autonomie, kun je op den duur burn-out raken. Van het negeren van jezelf, van het voorbij gaan aan dat wat je hart je ingeeft, daar raak je uiteindelijk van uitgeput. 

Burn-out, opgebrand, burnout, werkstress

DUBBEL BELAST

Wanneer je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag en daarbij ook nog eens heel veel werkdruk ervaart verdubbelt dat de kans op het krijgen van een burn-out.


Praat erover!



Over het grensoverschrijdende gedrag en over je werkdruk!


Doe er vandaag nog iets aan!

Share by: